Hoe werkt het?

Realisatie:

Door presentaties te geven op middelbare scholen en gerichte facebookcampagnes te voeren maken wij steeds meer jongeren enthousiast om zich aan te melden als maatje voor JvO. Daarnaast is er op onze website een meldpunt: Meld een eenzame oudere.  Hiermee kunnen we ook de verborgen eenzaamheid in kaart brengen en vervolgens dit tegengaan door aan deze voorgedragen ouderen een maatje te koppelen.

Wij willen niet dat de ouderen voor een maatje moeten betalen. Om deze bezoeken toch te kunnen financieren is het voor bedrijven, organisaties en particulieren mogelijk om bij JvO ‘aandacht-voor-elkaartjes’ af te nemen. Hierbij staat elke voucher voor een direct bezoek tegen eenzaamheid onder deze kwetsbare groep.

Wat doet Jong voor Oud met de inkomsten?

Met de inkomsten uit de verkochte vouchers plaatsen we zoveel mogelijk jongeren bij ouderen.

Onze aandeelhouders gaan niet voor rendement maar voelen zich betrokken bij het thema. Toch kost het opzetten en runnen van een bedrijf altijd geld en zullen we ook naamsbekendheid moeten creëren.  Mocht er aan het eind van het schooljaar geld over zijn dan zullen we dat besteden aan een ‘dagje uit’ (bijvoorbeeld met een rondvaartboot) voor de ouderen.